top of page

Как да изберем „външна изолация“ – съвети за начинаещи...


Изолацията на външните стени може да помогне да се елиминират потенциалните проблеми, свързани с влагата, да се изградят сгради, които се отличават по отношение на комфорта и дишането, подобрявайки здравето и благосъстоянието на обитателите.

Без експертно мнение, избирането на подходяща изолационна система за полагане може да се окаже проблематично. Изключително важно е да се избере точната система с конкретното й приложение – защото когато става дума за изолация, има малко възможности.

Изграждането на добре изолирани домове е повече от това обитателите да са на топло и сухо. Това е равностойно на подобряване на средата на закрито, където обитателите да живеят щастливо и здравословно. Застаряващите сгради и влажният климат осигуряват перфектни условия на влагата да се развива. Това се отнася особено за случаите, касаещи многофамилните жилищни сгради, тъй като те осигуряват жилища на достъпни цени предимно на възрастни хора и млади семейства. Продължителното излагане на мухъл и влага може да доведе до хронични здравни проблеми за по-уязвимите членове на обществото.

Значимостта на избора на подходяща изолация е от първостепенно значение за създаването на интериор, в който обитателите могат да живеят щастливо и здравословно. Когато става дума за външна изолация на стени, изборът в много случаи е субективен, тъй като всяка селекция се основава на това, което собственикът на сградата се надява да постигне или е функция на възрастта и вида на строителния материал, от които е изградена конструкцията. Финансовите съображения също могат да играят важна роля. Например, изолацията, съдържаща акрилно покритие без паропропускливост, е много на мода в социалните жилищни имоти и сгради, отдавани под наем – вариант, който се избира главно заради намаляването на разходите, а не в интерес на сградата или на обитателите й.

В ежедневието си жителите отделят водни пари. Къпане, пране, готвене – всичко това създава пара, дори дишането. Да пресметнем колко пари се генерират